Тандир Аттика на 85 л (східна керамічна садова піч)
18 600 ₴
- Немає в наявності
- Код: 17152
- +380 (50) 507-35-59с/г товари для дому та саду
- +380 (97) 462-47-32с/г товари
- +380 (98) 660-00-15Теплотехніка
- +380 (97) 254-62-82Запчастини до газових приладів
- +380 (66) 787-19-78Теплотехніка
Тандир – (він же, тендір, тонір, танур, тиндир, дандир, нандир) – у народів Середньої Азії, Кавказу – глиняний вогнище, жаровня, піч для приготування їжі.
Тандири бувають найрізноманітнішими за формою і за призначенням: в одних печуть хліб, в інших запікають м'ясо, овочі. Вони бувають стаціонарними – як вириті в землі, так і складеними з вогнетривкої глини у формі бочки, а бувають невеликими переносними, для використання в домашніх умовах. Модель «Аттіка» — одна з новинок в дизайні лінійок тандирів українського виробника. Висока якість виконання цієї переносний східної печі з шамотної глини — традиційне для цих тандирі. Тандир варто розглядати не тільки як альтернативу традиційному мангалу, але і як прикраса інтер'єру вашого заміського будинку або дачі. А хто хоч раз спробував їжу, приготовлену в тандирі, однозначно, буде стурбований пошуками відповідного варіанту для себе.
Характеристики (Тандир Аттика на 85 л)
- Висота з кришкою: 102 см
- Висота без кришки: 78 см
- Глибина: 53 см
- Ширина: 60 см
- Горловина: 30 см
- Товщина стінки: 7 см
- Об'єм тандира: 85 л
- Вага: 130 кг
- Для компанії до 15 осіб
Представляємо тандир для приготування шашлику та інших страв у дворі, на дачі. Принцип роботи тандира такий: всередину закладаються дрова чи деревне вугілля, розпалюються,
Тандир розігрівається до максимальної температури, потім на навісних шампурах вертикально закладається м'ясо (птиця, риба, дичина, овочі).
Тандир надає ще один серйозний аргумент до давнього підозрою, що стосовно деяких речей цінність горезвісного прогресу вкрай сумнівна: судіть самі – суперсучасної електробритвою ніколи не побреешься так гладко, як бритвеним верстатом або небезпечною бритвою. Ніякої електронагрівач або газовий камін не може зрівнятися з відкритим вогнем. М'ясо ж приготоване в тандирі, набагато соковитіше і смачніше приготованого на грилі або мангалі. Спробуйте і переконайтеся самі.
Спробуйте! Ви будете захоплені смаком страв, приготованих в тандирі!
Таких соковитих шашликів ви ще не пробували. Ми, і наші гості переконалися в цьому самі. Терерь вам буде не потрібно постійно стояти біля мангала і крутити шомпура, стежачи за тим, щоб м'ясо не підгоріло. Ваше завдання добре протопити тандир (приблизно близько години) і закласти в нього шість шомпуров з шашликами, витримати 15-20 хвилин. І все, тандир (розпечена глиняна піч) зробить за вас всю цю роботу і зауважте впорається він з цією роботою на відмінно. Якщо ви хочете, щоб шашлики були подкопченые, з димком, частина спека з тандира не прибираєте, і додатково киньте жменю деревних трісок, закривши нижнє піддувало і накривши тандир зверху ковпаком. Ми вже пробували коптити рибу, м'ясні реберця, домашню ковбаску. Тепер мангал в нашому саду простоює, а дружина все знаходить в інтернеті нові цікаві рецепти для тандира...
Рецепти для приготування їжі в тандирі
БАРАНИНА ПО–КАВКАЗЬКИ
Філе баранини ( рекомендуємо брати корейку) нарізати на шматочки, покласти в глиняний посуд, додати сіль, чорний і червоний мелений перець, перемішати з тертим цибулею, подрібненим часником. Все полити соком лимона, поставити в холодне місце на 6-8 годин. Потім шматочки м'яса нанизати на шампури і запекти в тандирі до готовності. До шашлику подати багато зелені: петрушки, базиліка, кінзи, зеленої цибулі. Необхідні продукти: баранина – 1,5 кг, цибуля ріпчаста – 5 шт., лимон – 1 шт., чорний мелений перець – ½ ч. л., червоний мелений перець – ½ ч. л., часник – 3 зубчики, сіль за смаком, зелень.
КУРКА В ГОРІХОВОМУ СОУСІ
Філе курки нарізати порційними шматочками. Приготувати соус із суміші дрібно нарізаної цибулі, розтертого часнику, підсмажених і потовчених горіхів ( арахіс, волоські, лісові) і рослинної олії. М'ясо натерти соусом, покласти в посуд і дати постояти 2-3 години. Потім додати сіль, перець, трохи пом'яти. Нанизати на шампури і запекти в тандирі до готовності. До такого шашлику відмінно підходить гострий томатний соус. Необхідні продукти: курка – 1 кг, горіхи – 200 гр., цибуля ріпчаста – 2 шт. масло рослинне – 50 гр., часник – 4 зубчики, сіль, перець – за смаком.
ШАШЛИК З ФОРЕЛІ
Підготовлене філе форелі порізати на порційні шматочки. Укласти в посуд, посолити, посипати меленим білим перцем, залишити маринуватися на 1 годину. Шампури натерти цибулиною, нанизати шматочки риби, залишаючи між ними невеликі проміжки. Готувати в тандирі приблизно 4 хвилини. Потім відкрити кришку тандира, рясно полити шматочки риби свіжовичавленим соком лимона і готувати до готовності. Готовий шашлик викласти на блюдо і подати зі свіжими овочами та зеленню. Необхідні продукти: форель – 1 кг, лимон – 2 шт. перець білий мелений – 5 гр., ріпчаста цибуля – 1 шт. сіль – за смаком, овочі, зелень.
КАРТОПЕЛЬКА ЗАПЕЧЕНА
Запікається в мундирі. Необхідно ретельно промити картоплю, обсушити. Розрізати впоперек. Нарізати пластами солоне сало. Можна замінити копченою корейкою. Нанизувати На шампур половинки картоплі, а між ними , пласт сала. Запікати в тандирі 5-8 хвилин.
ПІКАНТНИЙ СВИНЯЧИЙ ШАШЛИК В ТАНДИРІ
1 чайна ложка мелених насіння коріандру; 1,5 чайної ложки меленого кмину;1 чайна ложка нарубаного меленого базиліка; чверть чайної ложки меленого імбиру; по великій щіпці меленої кориці; стручкового червоного перцю і меленого мускатного горіха; 1 дрібно покришену лавровий лист; 2 ст. ложки оливкової олії; мелений чорний перець; сіль; лимон.
Змішуємо в мисці всі спеції. М'ясо ріжемо кубиками, перемішуємо зі спеціями, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 8-12 годин, час від часу перевертаючи м'ясо. М'ясо солимо, нанизуємо на шампури і запікаємо в Тандирі до готовності. Готовий шашлик прикрашаємо скибочками лимона.
ШАШЛЫК В БЕЛОМ ВИНЕ
Мясо из почечной части спины или задней ноги (можно взять мясо молодой свинины илибаранины) нарезать одинаковыми кусками среднего размера, сложить в посуду, посолить, добавить молотого черного перца и хорошо перемешать. Нарезать кольцами репчатый лук и, добавляя белого сухого вина, еще раз перемешать, приминая мясо. Накрыть посуду крышкой и поставить в прохладное место на 4 часа. Нанизать куски мяса на шампуры и запечь в тандыре. Необходимые продукты – свинина – 2 кг., лук репчатый – 5-7 шт., перец черный молотый – 1 ч.л., соль – по вкусу, вино белое сухое – 2 стакана.
З найкращими побажаннями «Господар-Луцьк»!
Основні | |
---|---|
Вага | 130 кг |
Об`єм | 85 л |
Країна виробник | Україна |
Матеріал | Шамотна глина |
Висота без кришки | 780 мм |
Стан | Новий |
Висота загальна | 102 мм |
Комплектація | |
Кочерга | 1 шт. |
Совок | 1 шт. |
Шампури | 8 шт. |
- Ціна: 18 600 ₴